Öppet Hus
Stationen Holsljunga 156 m.ö.h.
Söndag 5 Augusti 2001


Att det var Öppet Hus i gamla Stationshuset, visade denna skylt

  De som tog emot alla besökarna var Eva & Rüdiger Heinke. De köpte det gamla Stationshuset 1998 och har sedan dess, varje sommar, renoverat detta gamla hus. Numera användes huset till lägerskola och inrymmer 22 st sovplatser

Som synes var det väldigt många som ville titta i den nyrenoverade Stationen. Alla skrev inte i gästboken, men Eva trodde att minst 100 personer hade hörsammat inbjudan !  
Här är lite bilder tagna på övervåningen.
Ovan en mysig sovalkov och t.h. köket på övervåningen med bevarade bänkar och skåp. Lägg märke till det sneda hörnet på golvbänken !


Det är inte gamle stinsen som syns genom biljettluckan, men väl Tage i Hestra. Men nog skulle han passat som stins om han hade fått en uniform ?I en sån här lucka fick man hämta sina försändelser och då behövdes en nyckel. Alla luckor med tillhörande nycklar finns bevarade !


Vi tackar Eva och Rüdiger för att vi komma och titta på en del av Holsljungas historia. Det känns viktigt att denna del av historien finns kvar för en lång tid framöver. Inte bara för de som är lite äldre, utan också för våra ungdomar som kanske bara har sett ett lok på vykort !
© 2001 www.holsljunga.com