... eller Lövsta Camping som den också kallas,
firar i år 10 års jubileum !

Här är grabbarna som har hand om'et ! Några har varit med ända sen starten !
Bakre raden fr.v Allan, Alf, Astor, Åke, Leif och Rolf
Främre raden fr. v Tore, Karl-Erik, Gösta och Allan


Lite historia...

Om någon till äventyrs
inte skulle veta var denna eminenta "camping" ligger, kan upplysningsvis nämnas, att om man reser söderut från Holsljunga, på länsväg 154, ligger den där på höger sida, där sjön "möter" vägen. Varför då detta jubileum ?

För att ta det hela från början, så var det så att vägmästaren vid den tiden, K.G. Andersson, tog kontakt med Tore Lindgårde i Holsljunga Byalag och talade om att Vägverket kunde tänka sig att sätta upp en toalett på nämnda plats. Det var dock ett litet om, nämligen att här skulle uppbådas folk som kunde åta sig att sköta om nämda toalett. Tore, som är bra på att sätta folk i arbete(!), fick ihop sammanlagt 9 gubbar som under några sommarveckor kunde tänka sig att hjälpa till.

Så har det rullat på genom åren och nu har det alltså gått 10 år sen det hela började. En stark mage är att rekommendera i detta arbete, då man faktiskt kan undra hur det ser ut hemma på en del folks toaletter. I alla fall om man ska döma efter en del som besökt denna inrättning. Men i ärlighetens namn ska väl sägas att de allra flesta är skötsamma och mycket tacksamma för det arbete som grabbarna utför. Att en del ölburkar kan ses i omgivande natur, kan kanske föklaras på de resor som företas till grannbyns nöjesställe. Sen finns det också de som tror att bara för att det finns en sopsäck, att det är fritt fram för att tömma hela bohag. Men förmodligen var de inte närvarande på den lektionen som handlade om sophantering ...

Att, som sagts, stället är populärt får man alltid till sig sagt då man besöker "campingen". Alla tycker att stället är så rent och fint. Dessutom ligger den väldigt naturskönt, alldeles vid stranden av Holsjön. Att, då man sitter där och dricker sitt medhavda kaffe, kommer fram en svan och tigger mat, kan bara ses som en bonus !

All positiv respons från besökare och kanske en kopp kaffe från nån resenär då man är där ute på besök, gör att grabbarna fortsätter med att sköta om stället. I år har det blivit en "present" från Vägverket också, vägen kommer att beläggas med oljegrus. Den som lyckades "övertala" Vägverket om detta var, Tore Lindgårde.

Har du vägarna förbi så missa inte denna lilla pärla. Du blir kanske också bjuden på en kopp kaffe !
Källa: Rolf Magnusson